Österåker United 2023

Publicerad 2022-10-05 12:00
  united logga
Under två år har de båda fotbollsföreningarna IFK Österåker FK (IFK) och Åkersberga BK (ÅBK) samarbetat och drivit en gemensam verksamhet för juniorer (15-19 år). Sedan ett år har man även ett gemensamt kansli. Erfarenheterna från samarbetet har varit så goda att man nu bestämt att slå samman huvuddelen av de båda föreningarnas verksamheter. Beslutet klubbades med acklamation på extra årsmöten för båda föreningarna den 4 oktober och kommer att gälla från den 1 januari 2023.

Barn-, ungdoms- och seniorfotboll kommer fr.o.m. första januari 2023 att bedrivas i den gemensamma huvudföreningen Österåker United FK, vilket även inkluderar nuvarande A-lag IFK Österåker (herr) och Åkersberga BK (dam). Föreningen kommer att ha runt 2000 medlemmar varav 1700 aktiva spelare, vilket gör den till en av de större i Stockholm Norrort. En andra förening kommer också att finnas som kommer att heta Österåker United BK, där enbart seniorfotboll i lägre divisioner (jämfört FK) kommer att bedrivas (i dagsläget Åkersberga BK, herr).

Ordförandena i IFK och ÅBK har i snart tre år lett en projektgrupp med representanter för båda föreningarna i syfte att undersöka och utveckla ett närmare samarbete.

  • -När vi började närma oss varandra i frågan om samarbete var det många års erfarenheter i båda föreningarna som landat i slutsatsen att vi hade mer att tjäna på att samverka än att fortsätta konkurrera, säger Tony Barouta ordförande i ÅBK. Båda föreningarna ville vara bäst i kommunen, men ganska snart började vi diskutera vad som var bäst för fotbollen i Österåker. Vi enades ganska snabbt i visionen att skapa en verksamhet där så många som möjligt fortsätter spela fotboll så länge som möjligt utifrån sin egen förmåga och ambitionsnivå.

IFK Österåkers ordförande Anders Hammarbäck instämmer:

  • -En förening med 2000 medlemmar och 1700 aktiva spelare skapar en mycket bra grund att bygga en fotbollsverksamhet för alla, som ger utrymme för både en stor breddverksamhet, men även en spetsverksamhet för spelare med sådana ambitioner. Att spela fotboll och ha kul med kompisarna man växer upp med är och förblir grundbulten i Österåker United, men ingen ska känna sig tvingad att söka sig till lag i andra kommuner för att få utlopp för sin ambition att utvecklas som fotbollsspelare. Förhoppningen är naturligtvis även att regelbundet kunna få fram välutbildade fotbollsspelare på olika nivåer till de seniorlag vi har.

För mer information, kontakta:

Anders Hammarbäck

Ordförande IFK Österåker Fotboll

070-6896471

Tony Barouta

Ordförande Åkersberga Bollklubb

070-8122880

Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross senaste
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md kamababjjgruppen01
Md max logo payoff liten
Md 001
Md accez
Md logo doker liten
Md nordiceco small black green
Md pwh3
Md nylogo
Md fix media
Samarbetspartner
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md logo02
Md logo02
Md af logo
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub