Vi ger oss aldrig, trots lite motvind

Publicerad 2019-05-27 11:23
Img 5867
Denna helg avverkades det 2 S:t Erikscupmatcher. Den tilltänkta Lilla Europaliganmatchen togs det beslut om att ställa in då det var alldeles för ruskigt väder.

Lördagens match spelades mot ÅFC på hemmaplan på ett lite ruggigt Tuvan. Vi försökte oss på ett lite nytt spelsystem och spelade 1-2-1 för att försöka täppa till lite bak i mitten och se till att fler kom upp i anfall. Det kan hända att det blev lite förvirrat i början, men det blev bättre och bättre och tillslut tycker jag ändå att vi började hitta positionerna. Skillnaden i den här matchen var nog egentligen att ÅFC hade riktigt skarpa avslut, med så gott som otagbara rykare som var så gott som otagbara för Ture i mål. Våra skott gick lite utanför när vi kom hade skottläge. Ett fint mål av Fred som bröt sig igenom kom tillslut i sista halvlek och det var ett skönt kvitto på att när man inte ger sig så kommer resultat så småningom. Detta resulterade även i ett grönt kort för Fred. Slutresultatet blev förlust med 1-5. Lite skott träning i veckan skall nog råda bot på detta.

Söndagsmatchen spelades borta mot Erikslund på en blöt och regnig konstgräsplan. Inför tredje perioden ledde vi med 4-2 och rapporten från läktaren var att det var så kul att se killarna spela. -Det spelar ingen roll vilka kombinationer på plan vi har, vi lyckas ändå få till fint passningsspel och snygga mål, sas det. Personligen hann jag se sista perioden och det var mycket riktigt fint spel och härlig kämpaanda. Tyvärr lyckades dock Erikslund rycka upp sig i den sista perioden och med fina avslut lyckades dom få in ett par mål. Trots Caspars mycket fina målvaktsspel (som resulterade i ett grönt kort) där han avstyrde fler, mål blev slutresultatet 6-4 till Erikslund.

Mest imponerad är ändå jag av alla de killar som trots lite motgångar ändå kämpar på tills visselpipan ljuder. Grymt jobbat killar, vi ses på träningen ikväll.