P2010

Seriepremiär avklarad för 2 av 3 lag

Publicerad 2020-04-20 12:56
Trots väldigt annorlunda upptakt på säsongen där träningsmatcher uteblev och planeringsmöten blev på stående fot före och efter träningarna så resulterade våra matcher i många lyckade ögonblick. 9 fina mål (om vi räknar rätt), grandiosa räddningar av 4 olika målvakter,glödheta dribblingar, och öppnande passningar. Vår första säsong i 7 mot 7 kommer bli något alldeles extra, det känns i luften.

DIF-ÅBK Grön

Vilken kämpainsats och i stora delar riktigt fint spel där vi försöker spela oss ur svåra situationer i stället för att bara slå upp bollen. Grymt bra insats av alla och vi ska komma ihåg att detta är vår första riktigt 7-manna match.

Trots att det slutade som förlust så plockar vi med oss en mycket jämn första halvlek och vinst i den sista. Att vi förlorade mittenperioden är vad det är. DIF fick ett mål direkt i början av perioden, som vi med ÅBK-färger inte tyckte var mål. Men så är det i fotbollen. Då gäller det att skaka av sig, bita ihop och kriga sig tillbaka.

- Vi får inte tappa huvudet, sa jag i mellansnacket, det var det som gjorde att vi släppte in ett antal till mål.

Och det kan man ju fråga sig vad det betyder...att tappa huvudet.


ÅBK Svart - IFK

Idag var det säsongspremiär med ett derby mot IFK Österåker.

Våra killar hamnade i en stenhård match där kämpainsatsen från båda lag var det som präglade matchen. Men det var också en match där killarna höll sina positioner väldigt bra! Till det fick vi och den lilla publiken stundom se väldigt fin fotboll! Många passningar som öppnade ytor och där det tydligt syns att killarna tänkte fotboll och tog smarta beslut.
Flera gånger kom killarna ut och ville byta innan vi tränare sagt att det var dags och det syntes att de hade gett sitt max.

Mycket underhållande tillställning som enligt domaren slutade 5-4 till oss.


En eloge även till Nicklas Bergman som enligt Stff:s regler var utsänd på arenan för att se till att all publik höll sig minst två meter ifrån varandra. Ett uppdrag han skötte med bravur.

Helena Maier / Daniel Sundberg
Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross senaste
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md kamababjjgruppen01
Md max logo payoff liten
Md 001
Md accez
Md logo doker liten
Md nordiceco small black green
Md pwh3
Md nylogo
Md fix media
Samarbetspartner
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md logo02
Md logo02
Md af logo
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub