Gemensamt kansli för IFK och ÅBK

Publicerad 2021-12-09 10:00
United logga
Det samarbete som startades hösten 2020 mellan IFK Österåker Fotboll och Åkersberga BK beträffande föreningarnas juniorverksamhet (P/F 15–19 år, Åkersberga Österåker United) har givit mersmak och har nu lett fram till att man slår ihop sina kanslier. Fr.o.m. januari 2022 kommer ett gemensamt kansli för IFK och ÅBK att ledas av Johan Runnander.

Johan Runnander, som under hösten flyttat med sin familj till Åkersberga från Växjö, är för närvarande Tränare för svenska F06-landslaget och har tidigare haft samma roll i F04-landslaget, samt varit Spelarutvecklare för F03-landslaget. Förutom nämnda landslagsuppdrag, är Johan utbildad tränare på UEFA A-nivå och har varit Spelarutvecklare på Smålands Fotbollsförbund. Han har även varit Huvudtränare för lag som Växjö BK (dam div2) och Östers IF U15 (pojkar), samt varit Distriktsförbundskapten för Småland P01. I sin roll som kansliansvarig kommer Johan att leda den fortsatta utvecklingen av det gemensamma kansliet, samt ansvara för den sportsliga utvecklingen av de båda föreningarna flick- och damlag. Dessutom kommer Johan att vara Huvudtränare för ÅBK:s Damlag och Uniteds F07-08-lag under säsongen 2022.

  • -Jag ser detta som en fantastisk spännande möjlighet att kunna få bidra med min kunskap och erfarenhet och vara med om att utveckla och bygga något nytt tillsammans med IFK och ÅBK, säger Johan Runnander. Jag tillträder tjänsten officiellt först den 1 januari, men har redan haft möjlighet att träffa spelare, övriga tränare, samt personal på de båda kanslierna. Extra roligt också att få en viktig roll på fotbollsplanen med att fortsätta utveckla spelare.

Hos både IFK och ÅBK är man mycket nöjd med rekryteringen av Johan och ser omorganisationen av föreningarnas kansliarbete som en naturlig utveckling på det samarbete som inleddes kring United för drygt ett år sedan.

  • -Vi har under det gångna årets samarbete med United-verksamheten sett mängder av olika synergier där personer på de båda kanslierna utför samma eller liknande uppgifter fast för två olika föreningar, säger Anders Hammarbäck, ordförande i IFK Österåker och Tony Barouta, ordförande i ÅBK. Det är alltid en utmaning att få två olika organisationskulturer att fungera tillsammans, men det engagemang och samarbetsvilja som vi sett det senaste året gör att vi känner oss mycket trygga i att ta detta steg nu, säger de båda.

För den sportsliga utvecklingen för Pojkar 5–19 år inom båda föreningarna på det nya kansliet kommer Sebastian Olivenbaum att ansvara. Organisering och utveckling av cuper/camper/events/ kommunikation/ administration/material mm, kommer Carin Nygårds och Arvid Hjelm Nordin att sköta, och Gustavo Borgenengh kommer att ta hand om utbildning/utveckling av spelare och ledare för båda föreningarnas yngsta lag. Den tränarorganisation för Åkersberga Österåker United som satts upp (P/F 15-19 år) kommer att fortsätta att utvecklas med kvalificerade och arvodera tränare under ledning av Armend Makolli på flicksidan och Babis Stefanidis på pojksidan.

Kontaktpersoner:

Tony Barouta Ordförande Åkersberga BK, 070-8122880

Anders Hammarbäck Ordförande IFK Österåker FK, 070-6896471

Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross senaste
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md kamababjjgruppen01
Md max logo payoff liten
Md 001
Md accez
Md logo doker liten
Md nordiceco small black green
Md pwh3
Md nylogo
Md fix media
Samarbetspartner
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md logo02
Md logo02
Md af logo
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub