DIF-legend ska lyfta Juniorfotboll i Österåkers kommun

Publicerad 2020-09-17 09:20
Babisjspv  2  730
fr. v Jay Sietsema IFK sportråd, Babis Stefanidis & Pablo Villalobos ÅBK klubbchef.
Åkersberga BK och IFK Österåker Fotboll storsatsar med Babis Stefanidis som ny huvudtränare för sin gemensamma juniorverksamhet. Målet är att få flera ungdomar spela fotboll längre i kommunen och att skapa en långsiktig A-lagsförberende verksamhet som utbildar juniorer för seniorfotbollen. – Det finns en långsiktig plan och samarbetet känns helt rätt i tiden, säger Babis Stefanidis, som sedan två år tillbaka bor i Åkersberga.

Babis vet vad som krävs både som tränare och utlandsproffs. Som spelare har han vunnit SM-guld två gånger med Djurgården 2002 och 2003, innan han flyttade vidare till danska Bröndy och vann guld även i den danska Superligan. Han har också vunnit svenska cupen med både Djurgården och Helsingborg IF, samt danska cupen med Bröndby. Babis är fotbollsuppfostrad i Brommapojkarnas akademi och ingick i det svenska U21-landslag som kom fyra i U21-EM 2004. Han har även representerat klubbar som Iraklis i Grekland och Malmö FF, innan han lade skorna på hyllan i 2013.

Babis har en gedigen tränarutbildning från Bosöns Idrottshögskola, där han har läst Tränarlinjen i två år och var så sent som förra året assisterande tränare för Täby FKs herrlag när dom vann Division 2 och gick upp till Ettan. Han har tidigare även varit huvudtränare för Olympiacos FC och Mariebergs SK herrlag.

Efter sin spelarkarriär fick Babis mycket beröm och uppmärksamhet när han gick ut med en varning till dagens unga spelare och berättade öppet i media om sitt tidigare spelproblem under tiden med Malmö FF och avrådde starkt unga från frestelsen att börja spela på nätcasino.

Babis blir huvudtränare för Pojkjuniorer 15-19 år med ansvar för att skapa en utvecklande och rolig miljö för spelarna på såväl bredd- som toppnivå, samt koordinering med övriga Juniortränare och samarbete med föreningarnas A-lag. Förutom Babis kommer en Huvudansvarig tränare för Flickjuniorverksamheten att kontrakteras med motsvarande ansvar, samt assisterande Huvudtränare där förhandlingar pågår. Man hoppas kunna göra klart med dessa personer inom de närmaste veckorna.

– Med denna nya satsning är vår vision att ge juniorer i Österåker kommun möjlighet att utvecklas, lära sig nya saker och har roligt med sina vänner och lagkamrater, oavsett om ambitionsnivån är att spela i distriktslaget och seniorfotboll högre upp i seriesystemen, eller om du bara vill ha roligt med kompisarna, träna ett par gånger i veckan och spela i S:t Eriks-cupen. Vi vill kunna erbjuda en juniorverksamhet med bra kvalité till alla - säger Jay Sietsema och Kjell Hjelm från de båda föreningarnas gemensamma Sportråd.

IFK Österåker Fotboll och Åkersberga BK har i dagarna även undertecknat ett så kallat "Letter of Intent" som drar upp riktlinjerna för hur samarbetet ska påbörjas redan till säsongen 2021. Föreningarnas resterande verksamhet (barn och ungdom 5-14 år och Seniorverksamhet) påverkas för närvarande inte av samarbetet, men olika synergier mellan föreningarna kommer att utredas.

Informationsmöten med berörda årsgrupper pågår och kommer att fortsatt hållas löpande under hösten.

Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross
Md pulsenjpeg
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md accez
Md nordic
Md pwh3
Md 001
Md 001
Md kamababjjgruppen01
Md logo doker liten
Md 001
Md d ckteam
Md rosella
Md cropped metonik logga fr eps redigerad 1 1
Md stadfixarna logo 2012
Md nylogo
Md ywc redigerad 1
Md  kersberga kakelshopen
Md fix media
Samarbetspartner
Md arnbergs
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md woody  kersberga
Md kerstins logotype svart
Md autocar 2  team autocar
Md pelican logo
Md  kersbergavaxt130x80
Md allaway logo med text
Md sk rmklipp
Md glcny
Samarbetspartner
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
ÅBK´s nya cafeterialeverantör.
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub