Armend Flickjuniortränare för gemensam satsning

Publicerad 2020-10-30 15:04
Armend
Armend Makolli flankerad av Christian Haglund och Pablo Villalobos från Sportrådet.
IFK Österåker Fotboll och Åkersberga BK har nu gjort klart med Armend Makolli som ny huvudtränare för Flickjuniorerna gällande samarbetet med den gemensamma juniorverksamheten. Målet är att få flera ungdomar att spela fotboll längre i kommunen och att skapa en långsiktig A-lagsförberende verksamhet som utbildar juniorer för seniorfotbollen. – Samarbetet känns helt rätt för att långsiktigt bygga en starkare flick- och damfotboll i kommunen, säger Armend Makolli, som det senaste året varit tränare för IFK Österåkers framgångsrika Flickjuniorer, samtidigt som han spelat i IFK:s div 2 lag på Herrsidan.

Armend har en framgångsrik spelarbakgrund och han har sedan 2015 representerat IFK Österåker där han också varit lagkapten när laget avancerat från Div 4 till Div 2. Han har tidigare även provspelat för en del utländska klubbar, bl a Hamburger SV och Hertha Berlin i Tyskland, samt spelat för Trinity Eagles i USA (Div 1). Andra klubbar han spelat för i Sverige (div 1-2) är Syrianska och BKV Norrtälje. Han är även en framgångsrik Futsal spelare där han tidigare spelat för Falcao Futsal i högsta ligan, samt varit lagkapten i Sveriges Futsal landslag.

När Österåker Kommun utsåg årets Inspiratör/Ledare för första gången valde man Armend Makolli.

Armend blir nu huvudtränare för Flickjuniorer 15-19 år med ansvar för att skapa en utvecklande och rolig miljö för spelarna på såväl bredd- som toppnivå, samt koordinering med föreningarnas övriga Flickjuniortränare.

– Vår vision är att ge Flickjuniorer i Österåker kommun möjlighet att utvecklas, lära sig nya saker, samtidigt som man har roligt med sina vänner och lagkamrater oavsett ambitionsnivå, säger Christian Haglund som är medlem i föreningarnas gemensamma Sportråd. Vi vill kunna erbjuda en juniorverksamhet med bra kvalité till alla, både för de tjejer som satsar på distriktslaget och seniorfotboll högre upp i seriesystemen och för de som bara vill ha roligt med kompisarna och spela i S:t Eriks-cupen. Med Armend har vi hittat rätt person för att leda det uppdraget.

IFK Österåker Fotboll och Åkersberga BK undertecknat ett så kallat "Letter of Intent" som drar upp riktlinjerna för hur samarbetet ska påbörjas redan till säsongen 2021. Föreningarnas resterande verksamhet (barn och ungdom 5-14 år och Seniorverksamhet påverkas för närvarande inte av samarbetet, men olika synergier mellan föreningarna kommer att utredas). Man vill också betona att samarbetet är öppet för ALLA fotbollsspelande ungdomar i kommunen när dom når junioråldern (15-19 år), oavsett vilken förening man vuxit upp med.

Planeringsmöten inför 2021 pågår och kommer att fortsatt hållas löpande under hösten.
Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross
Md pulsenjpeg
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md accez
Md nordic
Md pwh3
Md 001
Md 001
Md kamababjjgruppen01
Md logo doker liten
Md 001
Md d ckteam
Md rosella
Md cropped metonik logga fr eps redigerad 1 1
Md stadfixarna logo 2012
Md nylogo
Md ywc redigerad 1
Md  kersberga kakelshopen
Md fix media
Samarbetspartner
Md arnbergs
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md woody  kersberga
Md kerstins logotype svart
Md autocar 2  team autocar
Md pelican logo
Md  kersbergavaxt130x80
Md allaway logo med text
Md sk rmklipp
Md glcny
Samarbetspartner
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
ÅBK´s nya cafeterialeverantör.
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub