ÅBK & IFK planerar samarbete på juniorsidan.

Publicerad 2020-06-18 13:32
Samarbete bild 730
Samarbete Juniorverksamhet IFK & ÅBK

IFK Österåker FK och Åkersberga BK har under våren inlett diskussioner kring ett samarbete avseende juniorverksamheten (15-19 år). Bägge föreningarna har ställt sig positiva till det utkast kring samarbetet som tagits fram och beslutat fortsätta arbetet och diskussionerna. Detta görs under arbetsnamn "Fotbollsalliansen i Österåker". Målet med ett samarbete är att hitta synergier och att skapa förutsättningar för en stabil och förbättrad juniorverksamhet, med fler spelare och lag i varje årskull. Vi har informerat och kommer att fortsätta att informera och diskutera detta inom respektive förening till att börja med, med de lag och grupper som omedelbart skulle komma att omfattas av samarbetet. En del av syftet med denna information är naturligtvis att ge möjlighet till medlemmarna att komma med synpunkter och idéer.

En viktig del av förslaget är att ett samarbete ska bedrivas under en neutral identitet, dvs. i ett nytt namn och i nya färger.

De huvudsakliga skälen till planerna på samarbete är att vi vill att fler spelare fortsätter att spela längre och att de ska kunna göra det i hemkommunen, samt att vi vill kunna bedriva en verksamhet i kommunen som är förberedande för seniorspel, dvs. med lag hela vägen upp till U19 på pojksidan och med flera lag i U16-19 på flicksidan. Huvudansvariga tränare med gedigen fotbollskunskap kommer att anställas för att leda verksamheten tillsammans med nuvarande ledare i de båda klubbarna.

Övriga detaljer om hur detta kommer att se ut kommer löpande under hösten och kommer att starta med informationsmöten för berörda ledare & spelare (P/F02-06) i augusti.

Naturligtvis kommer vi att hålla alla medlemmar uppdaterade på hur diskussionerna går vidare genom att lägga upp nyheter på klubbarnas hemsidor. Vi välkomnar synpunkter och idéer. Du som är medlem i våra klubbar får gärna höra av dig till tony@easybin.se eller daniel.kjernholm@ifkosteraker.se

Tony Barouta / Daniel Kjernholm
Ordförande / Ordförande

Åkersberga BK / IFK Österåker FK

Md 195x300 banner stadium
Md stora coop logotyp b 250x124
Md dunross senaste
Md 2 avsedd f r banner p  hemsida med l nk till obos
Md kamababjjgruppen01
Md max logo payoff liten
Md 001
Md accez
Md logo doker liten
Md nordiceco small black green
Md pwh3
Md nylogo
Md fix media
Samarbetspartner
Md farghuset logo
Samarbetspartner
Md logo02
Md logo02
Md af logo
Md bingo stockholm
Md minibarlogo stolt cafeteria partner
Md bergamunken cmyk
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub